Consultori Mèdic Sant Francesc

C/ Camí de la Creu, 14
Sant Cugat del Valles
Barcelona 08172

Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant Francesc Consultori Mèdic Sant FrancescDe vacances amb el bebè
De vacances amb el bebè
Malgrat segurament el bebè ha canviat la rutina del dia a dia, no vol dir que no puguin haver-hi vacances.
Unes vacances ben planificades, amb antelació, avançant-vos als imprevistos, poden ser divertides i diferents. Viatge quan el nen dormi, procurant que no sigui en hores que faci molta calor. Protegiu-vos de la calor i el sol. Sortiu a passejar a primera hora del matí o bé a última de la tarda, inclús podeu aprofitar i donar-vos un petit bany. No oblideu hidratar-vos i descansar al llarg del viatge!Salut mental i joves
Salut mental i joves
Segons el Health Day News, un 10 % dels ingressos hospitalaris en nens als EEUU. es degut a problemes de salut mental.
L’estrès , l’ansietat, la manca d’afectivitat i l’ús i abús de drogues o la manca de son, en són les principals causes desencadenants , segons els entesos en la matèria.
A l’estat espanyol els trastorns mentals afecten a un milió de nens i adolescents i 1,6 milions estan en situació de risc per patir-los. A més a més, aproximadament, la meitat dels trastorns apareixen per primera vegada abans dels 14 anys i seguiran probablement en l’ edat adulta.
Dins de les comunitats autònomes, El País Basc, Navarra i Catalunya, són les quines en tenen els índex més alts, i Extremadura té l’índex més baix..
La prevenció, és una de les claus per evitar l’aparició de problemes en salut mental en nens i joves: realitzar activitats sanes com esport, du una alimentació equilibrada i donar repòs i son adequats a l’edat, evitar l’ús o consum de drogues i tenir un ambient familiar i social estable. L’altre clau és l’empoderament dels nens i joves vers la cura del seu cos i fomentar la seva autoestima. El psych-K pot ser una eina que els pot ajudar molt favorablement així com teràpies de relaxació.Servei d'atenció domiciliaria
Servei d'atenció domiciliaria
El consultori mèdic Sant Francesc ofereix una atenció personalitzada amb preus assequibles amb el seu nou servei d'atenció domiciliaria, en el Vallès Occidental.
Pels associats al Club de Salut és una prestació inclosa.
Si vostè disposa de Mútua General de Catalunya o Assistència Sanitària, també l'inclou el servei.
Per a més informació poden trucar al telèfon
93 6190384
Alletament matern
Alletament matern
L’alletament matern és el millor aliment que la mare pot oferir al seu nadó , sempre i quan que no hi hagi cap contraindicació i ho faci amb tot el seu amor .
Li aporta els nutrients necessaris per poder créixer sa i fort . Però per a això el nadó ha de prendre la quantitat de llet suficient segons les seves necessitats de creixement .
Uns bons indicatius per saber que el nadó està prenent prou llet són :
- Augment de pes , un mínim aproximat de 150 g / setmana els primers mesos
- Miccions i deposicions en cada canvi de bolquer
- Sensació que el nadó es queda sadollat després d'estar prenent el pit i que reclama la presa a les poques hores de l'última presa de pit ( 2- 3h al llarg del primer mes ) .
Ofereix-li sempre els dos pits . Potser no vulgui dels dos , o que prengui poc l'últim , però valdrà per estimular-lo una mica. Sempre comença per l'últim pit que ha pres , o pel que no ha pres , perquè l'estimulació sigui més o menys la mateixa.
Cuida't i descansa quan el nadó t'ho permeti: afavorirà que la lactància materna funcioni.El còlic del lactant
El còlic del lactant
Moltes vegades els nadons pateixen dolor abdominal, mal de panxa de tipus còlic , sense que tingui una causa molt clara. El que és cert, és que és un motiu de patiment pel bebè i un motiu d’angoixa pels pares .
Habitualment, solen aparèixer cap al capvespre. És un plor difícil de calmar , amb flexió de les cames i que li pot durar entre dues i tres hores aproximadament . Poden aparèixer a les poques setmanes de vida i desaparèixer cap al quart mes . Per això es sol conèixer com a còlic del primer trimestre .
Mantenir-se tranquil i relaxat, és el millor consell pels pares . Intenteu que després de les preses de llet el bebè faci el rot i que prengui el pit o el biberó sense agafar aire .
Si li dónes el pit , procura no menjar aliments flatulents o irritants a nivell intestinal . Si dones el pit, pots prendre també una infusió de camamilla i fonoll ja que passarà per la llet materna i calmarà la irritabilitat del nadó .
El massatge infantil a la zona abdominal i la reflexologia podal, són unes molt bones eines per evitar i / o calmar el còlic abdominal del nadó .Alimentació i gastroenteritis
Alimentació i gastroenteritis
Els refredats i els quadres virals, poden anar acompanyats de la gastroenteritis.
La gastroenteritis és una inflamació de l’estómac i del budell i que pot manifestar-se amb vòmits i diarrea.
Per curar-se ben aviat, les indicacions són: fer repòs, el desdejuni i hidratar-se bé. El sèrum oral o les begudes isotòniques també ens poden ajudar.
Una vegada ja estiguem ben hidratats i no vomitem i la diarrea cedeixi,podem començar a prendre una dieta tova i astringent, a base d’arròs bullit i patata bullida. Més endavant el peix blanc o el pollastre també ens podran anar bé. El iogurt ens ajudarà a repoblar la flora del budell.
La poma, les nespres i el codonyat son uns bons remeis i molt naturals per ajudar al budell al seu bon funcionament.Alimentació a l'hivern
Alimentació a l'hivern
Mantenir una alimentació variada i equilibrada és la millor garantia perquè el nostre cos es mantingui amb un bon estat de salut.
En aquesta època de l’any en que hi ha molts refredats i grip, podem autoajudar-nos prenen aliments que facin que el nostre sistema immune funcioni millor i activi les nostres defenses.
La vitamina C, a part de moltes altres propietats, estimula les defenses del nostre cos. A més a més, hem de saber que una carència en vitamina C pot provocar-nos anèmia i cansament.
Començar el dia prenent un kiwi o un suc de taronja amb llimona, es una bona manera de posar en actiu les nostres defenses. Hem de tenir en compte però, que hi ha altres aliments rics en vitamina C com són el julivert, el pebrot vermell, els espinacs, les maduixes, la grosella o la col.
Si a més a més evitem canviar sobtadament de temperatura ambiental i adaptem la nostra manera de vestir segons l’entorn en el quin ens movem, podrem evitar els temuts refredats.L'estrès i el sistema immunològic
L'estrès i el sistema immunològic
Diferents estudis demostren que l'estrès fa que el nostre sistema de defenses no funcioni correctament.
El sistema immunològic és un gran sistema barrera i protector i quan no és efectiva la seva protecció ens podem posar malalts. Seguir una alimentació variada i equilibrada, fer exercici físic i sobretot lliurar-nos de l'estrès faran que les nostres defenses puguin protegir al nostre cos d'una forma eficaç.
Podem també ajudar al nostre cos a reduir l'estrès i a millorar el sistema immune amb el ioga, la reflexologia podal, les flors de bach, el reiki , entre altres teràpies. Estem a la teva disposició per ajudar-te!Xerrada.coloqui:
Xerrada.coloqui: "Aspectes importants en la cura del nens"
En el marc de la celebració del nostre aniversari i de la festivitat de Sant Francesc oferim una xerrada-coloqui adressada a pares,avis i cangurs el dimecres 9 d'octubre en el Xalet Negre a les 19:00 hores on es tractaren temes relacionats amb la millor cura dels nens.CELEBRA AMB NOSALTRES EL PRIMER ANIVERSARI DEL CONSULTORI MÈDIC SANT FRANCESC I POSA'T A PUNT PER A LA TARDOR
CELEBRA AMB NOSALTRES EL PRIMER ANIVERSARI DEL CONSULTORI MÈDIC SANT FRANCESC I POSA'T A PUNT PER A LA TARDOR
Els canvis de temperatura que comporta la tardor, fa que els refredats i els quadres catarrals estiguin a l'ordre del dia.
Evitar aquests canvis de temperatura, així com mantenir el nostre cos en òptimes condicions immunològiques faran que puguem passar de llarg del molests refredats.
Escull la roba adequada per a la temporada, fes una dieta rica en fruita i verdura i posa a punt el teu sistema immunològic amb una sessió de reflexologia i/o auriculoteràpia.
En el consultori mèdic Sant Francesc, per el nostre aniversari, et donem l'oportunitat de cuidar-te, oferint-te una sessió de franc de reflexologia podal o auriculoteràpia perquè provis i gaudeixis dels seus beneficis.
Sols cal que truquis al 93 619 03 84 o enviïs un correu cita@cmsantfrancesc.cat i reservis la teva hora.Cuida de la teva salut. T'esperem!ASTÈNIA PRIMAVERAL
ASTÈNIA PRIMAVERAL
Amb l'arribada de la primavera hom pot sentir-se cansat i amb manca d'energia i no sols a nivell físic si no també mental.
És un bon moment per fer una posta a punt del nostre cos amb la reflexologia.
El consultori mèdic Sant Francesc vol ajudar-te en aquesta fita oferint-te una sessió gratuïta de reflexologia podal i els seus beneficis.
Sols cal que truquis al 93 619 03 84 o enviïs un correu cita@cmsantfrancesc.cat i reservis la teva hora. Curat en salut. T'esperem!RINITIS AL.LÈRGICA
RINITIS AL.LÈRGICA
Si pateix una reacció al·lèrgica al contactar amb un al·lergen, com els àcars de la pols, pol·len, pèl d'animals fins hi tot aliments o medicaments, és degut a la resposta del cos per l'atac dels al·lergens alliberant histamina. La histamina és la responsable de la simptomatologia de l'al·lèrgia com el llagrimeig o coïssor dels ulls,picor generalitzada, esternuts i congestió nasal, envermelliment o eritema de la pell, edema o inflamació dels ulls, ofec o "xiulets al pit" degut a l'afectació dels bronquis.
En algunes èpoques de l'any es posa de manifest l' al·lèrgia al pol·len. Les condicions del clima: vent,calor... afavoreixen la difusió del pol·len, així como el moment del dia.
Què podem fer?
- No obrir les finestres de casa a primera hora del matí ni al capvespre.
- Usar aparells de condicionament d'aire amb filtre anti pol·len.
- Romandre amb les finestres del cotxe tancades.
- Al tornar del carrer cal dutxar-se i canviar-se de roba, per eliminar el pol·len impregnat en la pell, cabells, roba...
- Evitar els espais tancats amb fum, pol·len o amb sprays ja que poden irritar les mucoses.
- Tenir en comte que poden existir reaccions creuades entre pol·len i aliments.
Una alternativa de diagnòstic i tractament és la biorresonacia, teràpia energètica i indolora amb la finalitat d'aconseguir que el cos faci servir els seus propis mecanismes de reparació i equilibri de l'organisme.
Per a més informació sobre la teràpia poden preguntar al Consultori Mèdic Sant Francesc.ADOLESCENTS I TDAH
ADOLESCENTS I TDAH
En arribar a la secundària i amb l'augment d'exigència de treball i l'augment de responsabilitats , els adolescents amb TDAH han de buscar estratègies per obtenir bons resultats en els estudis. Alguns suggeriments: fer ús d' una agenda on estiguin apuntades les tasques i els exàmens, dividir en un arxivador les tasques per fer i les quines ja estan acabades i per lliurar.
Cal explicar al professor que es té TDAH i demanar asseure's davant i envoltat per alumnes que puguin ajudar. Prendre notes mentre el professor explica o gravar les lliçons pot ser de gran ajut. A casa estudiar en un mateix lloc que sigui adequat: silenciós, sense distraccions,amb bona llum i el material a mà i a la mateixa hora seguint un horari. Repassar cada dia el temari donat a classe i evitar les maratons d'estudi.
A la nostra consulta oferim Psych-k que és una tècnica molt eficaç per a contrarestar els "bloquejos".TERÀPIA AMB BIORRESONANCIA: QUÈ ÉS?
TERÀPIA AMB BIORRESONANCIA: QUÈ ÉS?
La biorresonància és una teràpia englobada dins del camp de les teràpies energètiques, ja que treballa amb les ones electromagnètiques que brollen del cos humà.
Les cèl.lules del nostre cos generen impulsos elèctrics diferents si estan sanes o malaltes.
Amb aquesta informació, la biorresonància té com a objectiu i finalitat activar i regular el poder dels mecanismes de defensa i reparació propis del cos.
La biorresonància està indicada principalment en processos de dolor agut i crònic, al·lèrgies , intolerancies alimentaries, infeccions recurrents, asma bronquial,dermatitis atòpica, gastritis, colon irritable, malalties reumàtiques, artrosis,migranyes, mal de cap,així com a tractament per deixar de fumar.
La biorresonància és una teràpia que ofereix una altre alternativa de tractament. És efectiva, sense efectes col·laterals i no és dolorosa.
Si vols més informació no dubtis en contactar amb nosaltres.PSYCH-K: TÈCNICA RÀPIDA I EFECTIVA PEL CANVI DE CREENCES
PSYCH-K: TÈCNICA RÀPIDA I EFECTIVA PEL CANVI DE CREENCES
Alguns estudis indiquen que el 95% del nostre processament mental és inconscient.
El subconscient, és el magatzem de les nostres pors, creences, actituds i valors, que poden condicionar la nostra vida i la manera de fer i ser.
Psych-K, és un conjunt de procediments senzills i ben estructurats, resultat de la combinació de diverses tècniques, que faciliten l'identificació i el canvi de les nostres creences inconscients, autolimitants, per altres que en ajuden a aconseguir els nostres objectius.
Psych-K és el conjunt de procediments desenvolupats per Robert M. Williams en 1988 a partir de diverses disciplines com la Hipnosis, PNL, Kinesiologia i Digitopuntura. Es basa en anys d'investigació en relació amb la "Brain Dominace Theory" o la teoria del predomini hemisfèric cerebral.
El Psych-K pot aportar a la persona, sigui nen o adult, fortalesa mental, equilibri i claretat, portant-la a aconseguir reptes que abans eren difícils d'aconseguir.
Si vols saber quelcom més sobre aquesta tècnica i com pot beneficiar-te, trucan's i no dubtis en consultar-nos!FEM SALUT: LA GRIP
FEM SALUT: LA GRIP
La grip és una malaltia aguda produïda per un virus, els virus de la grip.
És una malaltia que pot afectar tant a grans com a petits, però sobretot i amb més intensitat a persones que pateixen malalties cròniques o en menors de 2 anys o majors de 65 anys.
Els seus símptomes són: febre alta, dolor muscular i articular, mal de coll, mal de cap, malestar general i també tos i mucositat nasal.
El seu tractament serà de confort, es a dir, mides per baixar la febre i la intensitat del dolor, però no serà necessari el tractament amb antibiòtic, a no ser que el metge ho consideri oportú, ja que a vegades es pot produir una sobre infecció per un altre germen.
El seu contagi es produeix sobretot per les gotes que desprenem al esternudar i estossegar. També per les mans si estan infectades pel virus.
La millor prevenció per no patir la malaltia és la vacunació.
També ens pot ajudar mantenir el sistema immunitari en plena forma: la bioresonància i la reflexologia podal són tractaments que ens ajuden a mantenir les nostres defences a punt.
Cal també tapar-nos el nas i la boca quan estosseguem i esternudem i rentar-nos molt bé les mans.
Una alimentació variada i equilibrada també són molt importants.
Si et vols assessorar sobre com et pot ajudar la bioresonància o la reflexologia, o si et vols vacunar no dubtis en consultar-nos.
Vine, t'espere'm!FEM SALUT: LA FIBROMIÀLGIA
Pateixo de fibromiàlgia, que puc fer?
FEM SALUT: LA FIBROMIÀLGIA Pateixo de fibromiàlgia, que puc fer?
La fibromiàlgia és una malaltia que es caracteritza sobretot perquè la persona pateix un dolor crònic, i per la seva simptomatologia, malgrat a cada persona la pugui afectar d'una forma especial: dolor, insomni, ansietat,mal de cap, fatiga…..
No es sap massa bé el seu origen , però sembla que hi pugui haver algun factor hereditari.
El control del dolor i l’estrès que causa , serà nostre objectiu i per tant la base del tractament.
La tècniques de relaxació, el massatge, la reflexologia o la bioressonància, són tècniques que et poden ajudar i nosaltres et podem assessorar. Podem ajudar-te. Deixa’t cuidar.SALUT I JOVES: PIERCING
SALUT I JOVES: PIERCING
La salut es per a tota la vida. No ho oblidis!
La llengua, segons els odontòlegs i estomatòlegs, és una de les zones més susceptibles de patir alguna complicació: infecció, molèsties, dificultat en la parla i deglució.
Abans de decidir-te pensa-t'ho bé.Dijous 04 d' Octubre,celebració de Sant Francesc, desde les 19:00,inauguració del Consultori
Dijous 04 d' Octubre,celebració de Sant Francesc, desde les 19:00,inauguració del ConsultoriImatge de la xerrada oferida a la Casa de la Cultura a Sant Cugat del Vallés.
Imatge de la xerrada oferida a la Casa de la Cultura a Sant Cugat del Vallés.